HOE ZIET DE TOEKOMST ERUIT?

Hoe ziet de toekomst eruit wanneer slimme ICT-oplossingen, die voor een groot deel al ontwikkeld zijn,  in ontwikkeling zijn, daadwerkelijk worden toegepast als (deel-) oplossing van maatschappelijke ontwikkelingen die samenhangen met vergrijzing van onze maatschappij? 

Hoe kunnen deze ontwikkelingen en oplossingen op korte termijn eenzaamheid onder ouderen, de stijgende zorgvraag- en kosten en de personeelstekorten “oplossen”. 

Hierover gaf Mike een lezing, gevolgd door een workshop op het internationale AAL Forum in Portugal in het inspirerende gezelschap van Kurt Majcen, Christian Hartman, beide Senior Researcher bij Joanneum Research Oostenrijk en Gil Conçalves, Chief Scientific Officer bij INOVA Porto Portugal. 

De workshop ging over het creëren van het juiste ecosysteem om (dergelijke) projecten succesvoller te maken en eventueel naar de markt te kunnen brengen.